top of page
21.01.090 Fløterhus.jpg
20.01.076 Varsjøen.jpg

Landskapsfotografering
          - Rett sted til rett tid

All naturfotografering handler om timing - rett sted til rett tid, men landskapsfotografering innehar ofte elementer som oppstår svært sjelden. Det gjør det hele avhengig av god planlegging.

Landskapsfotografering

Å fotografere landskap utfordrer meg som fotograf på en helt annen måte en dyr- og fuglefotografering. Her handler det meste om å kunne forutse et motiv ut fra naturens utgangspunkt, og bidra gjennom kunnskap om fotografi til å gjøre det enda flottere. Det er ofte i bruk både stativ, filtere og lange lukkertider. Alt bidrar til å løfte frem og forsterke stemninger som finnes på stedet. For meg er det derfor viktig å jobbe forbi det jeg ser på stedet, skape en visjon av hva dette bildet kan bli med bruk av ulike teknikker. I disse situasjonene kommer virkelig kunnskapen om fotografering til sin rett, og man tar frem mye av seg selv i endelig resultat.

21.01.083 - Kannesteinen i morgenlys.jpg

Planlegging

Veien til det perfekte bildet

Mitt etter hvert kjente bilde av Kannesteinen - her til venstre, ble til etter flere uker med planlegging. Det var vesentlig å være på stedet under svært høyt høyvann, samtidig med at solen måtte være på rett sted. Slike forhold skjer bare 1 til 2 ganger i året.

Jeg var på stedet i 3 dager, og fotograferte i soloppgang og -nedgang alle dagene. Rett lys, rett lukkertid og ikke minst ønsket vannstand var vesentlig for å lykkes.

21.01.085 - Kannesteinen dis.jpg
19-WEB CamargeKart.JPG
Lofoten bw.JPG

Lofoten
- en drøm for landskapsfotografering

 

20.01.059 Høstfjell.jpg

Lofoten
- så vilt, vakkert og lunefullt

 

Lanskapsfotografering handler mye om sted, og noen steder har særlige forhold som gjør de attraktive for fotografering. Lofoten er et av disse stedene, og jeg har flere ganger vært i dette området for å fotografere.

bottom of page