top of page
20.01.042 Reven i skogen.jpg
20.01.039 Bear face.jpg

Magiske øyeblikk med dyrene kommer sjelden av seg selv.

Å fotografere dyr er alt fra veldig lett, til det vanskeligste som finnes. På jakt etter de flotteste bildene, krever dyrefotografering mye planlegging og langsiktig arbeid. 

Fotografering av dyr

Dyrene er ikke alltid forutsigbare, og man må opparbeide høy kunnskap om deres adferd for å lykkes med å komme på gode fotohold. For å finne en art, er den vanligste måten å oppsøke de aktuelle naturtyper hvor arten holder til, og se etter sportegn. Aktiviteten i området blir ved funn av kjente sportegn fulgt opp og kartlagt med viltkameraer. Over litt tid vil man kunne finne steder og tider hvor dyrene oppholder seg. Da er det bare å komme seg ut med kamuflasje, for å sikre at man kan oppleve dyrene helt uforstyrret. Det betyr ofte mye venting. De helt unike bildene krever ikke bare observasjon av dyrene heller. Man må ha de på nær nok hold, på rett sted, i godt nok lys, og kanskje under helt ekstraordinære lysforhold ved soloppgang eller solnedgang. Alle disse faktorene gjør det vanskelig å sikre de best bildene, og gjør det så inderlig stort å lykkes.

22-06 Huggorm DSC8935.jpg

Utstyret som brukes

Kunnskap og tålmodighet er viktigere enn utstyr

Fotoutstyret har nødvendigvis en viss betydning, og det hele vil være veldig vanskelig uten et godt teleobjektiv med høy lysstyrke.

 

Kameraet er av mindre betydning, men bør også fungere godt i mindre lys. Ellers handler det meste om gode klær og god kamuflasje, så er man i gang.

DSC04236-DeNoiseAI-severe-noise.jpg
19-WEB CamargeKart.JPG
Worldmap bw.JPG

Verden er mulighetene
- men mye gjenstår å fotografere

 

20-05 Reven bak kvisten.jpg

Reven er en luring
- og lurte fotografen denne gangen

 

Uansett kunnskap og planlegging så vil dyrene være uforutsigbare. Noen ganger virker det som de er mer bevisst min tilstedeværelse enn jeg tror selv, som her.

bottom of page