top of page
19.01.010 Running Camargue horses.jpg
19.01.008 Latterhest 2.JPG

Hestene fra havet blir de kalt, hestene fra det sjarmerende området ved middelhavet.

July 2019

Hestene fra Camargue

Det hvite hestene fra Camargue vekker stor oppmerksomhet. Dette særlig på grunn av sin vakre bygning og hvite pels. Hestene fødes brune, og den hvite pelsen utvikler seg frem til fire års alder. Rasen er ikke så stor, og er på størrelsen med en stor ponni. I området Camargue finnes tusenvis av denne rasen. I store innhegninger, så store at hestene nærmest lever vilt, finnes mange av disse hestene. Områdene er ofte våtmark, og hestene har utviklet en særlig egenskap til å leve i disse områdene. Å fotografere hestene i sitt rette element var en fantastisk opplevelse, og spenningen var til å ta å føle på når de kom løpende rett i mot.

19-WEB-IMG_0232.jpg

Urgammel hest

Historien om hestene fra Camargue

Arkeologiske funn fra Camargue viser at hesterasen er en av de eldste hesterasene i verden, og har eksistert i tusenvis av år.

 

Det var likevel ikke før i 1976 at det ble etablert en rasestandard. I dag er utviklingen av rasen under streng oppfølging, for å sørge for en så ren videreføring som mulig.

19-WEB - IMG_0242-Edit.jpg
19-WEB CamargeKart.JPG

Camargue
- det unike deltaet ved middelhavet

 

Camargue er et landområde på 930 km2 og har et av Europas største elvedelta. Området består av store saltvannslaguner adskilt fra havet. Store deler av området er vernet som naturreservat siden 1927.

19.01.032 Camargue Horses.jpg
bottom of page